Pages

Subscribe:
LAGU SMK BUKIT GUNTONG

Majlis Graduasi Peringkat Sekolah Tahun 2011

20 Oktober 2011


          Khamis, 20 Oktober - Satu Majlis Graduasi SMK Bukit Guntong telah diadakan di Dewan Terbuka SMK Bukit Guntong. Majlis yang berlangsung selama tiga jam itu dimulakan dengan perarakan masuk penerima-penerima anugerah sijil graduasi diikuti dengan perarakan Pegawai Pelajaran Dearah Kuala Terengganu YB Tuan Haji Matsor B Ismail diiringi Penolong Pengarah Unit Matematik Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu merangkap Pegawai Perhubungan Sekolah En Mat Zulddin B Jusoh, Tuan Pengetua SMK Bukit Guntong En Mohd Noor B Ali dan jawatankuasa pengurusan dan pentadbiran SMK Bukit Guntong.
          Hadirin diminta berdiri untuk menyanyikan lagu Negaraku, Selamat Sultan dan lagu SMKBG Cemerlang.Majlis diteruskan dengan bacaan doa oleh Ustaz Azami B Jusoh dan bacaan suci al-Quran oleh pelajar Mohd Ath Thoi B Azmi.
          Majlis yang dipengerusikan oleh En. Mohd Sharif B Awang dan Pn. Rihana Bt AB Rahman itu disambut meriah oleh ibubapa penerima anugerah sijil graduasi yang melibatkan 164 pelajar tingkatan lima. Majlis mempersilakan YB Tuan Haji Matsor B Ismail diiringi En Mohd Noor B Ali untuk acara memalu gong sempena pengisytiharan Majlis Graduasi SMK Bukit Guntong. Majlis mempersilakan En Mohd Noor B Ali untuk menjemput dan mengiringi YB Tuan Haji Matsor B Ismail bagi menyampaikan sijil graduasi kepada para pelajar. Majlis disudahi dengan perarakan keluar barisan kepimpinan dan akademik Majlis Graduasi SMK Bukit Guntong yang diketuai pemegang keris lambang kebesaran Majlis Graduasi.

No comments:

Post a Comment